lördag 10 mars 2012

Om ca fem månader..



Då smäller det! =) Jag och Johan ska gifta oss - KÄRLEK!
Vi har börjat planlägga dagen så smått. Tur att vi har mina föräldrar som hjälper till att leta lokal och dyligt. Vi kommer att gifta oss i en rätt liten kyrka och kommer bara att bjuda familj och den närmsta vänner. Kommer att bli så mysigt, va jag längtar.

I övrigt så är vi nu i Oslo. Underbara Josie lät oss låna hennes rum en vecka och idag flyttar vi till ett hus genom Johans jobb där vi ska bo tills vi hittar den perfekta lägenheten ;)
Johan jobbar med sina tak igen och är lycklig. Jag har fått jobb på ett gym där jag börjar på måndag, neeervööös. Sen kommer jag som det ser ut även att jobba lite extra timmar på H&M eftersom att jag knappt får någon lön alls i början på gymmet, måste fixa mina egna kunder men det är värt ett försök!

En bild med från när vi var på kina muren. Ingen av oss blev särskilt förtjusta i kina men muren var kul att se =)

Puss o hej

söndag 12 februari 2012

Bye bye Alex - our home...






Jaha nu så var det dax, sitter på tåget på väg till Brisbane flygplats. Planerat, bokat och tänkt på länge men nu är det på riktigt. Jag tycker att det är så svårt att förstå tills man ser det om man kan skriva så. På väg till kina och vet inte vad man ska ha för förväntningar, jag vill bara ha en massaa nya kläder och gå på muren. Kan ju berätta för er som inte vet att den är 880mil lång!!!
Sen om en vecka ska jag träffa Johans familj! Ska bli skit skoj men lite pirrigt. Rätt knas att jag inte har träffat dom än och jag är förlovad med karln men men om en vecka sker det =)
Sen uppåt till Gävle och det ska blir så underbart att träffa alla där. Massa puss och kram med alla barn =)

Efter all denna semester och resa hit och dit bär det av till Oslo. Boende letning är i full gång och jag har två inbokade intervjuer. Johan har ju kvar sitt takjobb så han kan slappna av ;)

Blir annorlunda och jag har lite ångest (ganska MYCKET) för att lämna detta klimatet och så men men det kommer nog att bli bra. Sen är det ju ingen som säger att man är fast bara för att vi åker hemåt igen. En sak i taget och ingen lång tids planering. Vi får bli ledda dit det är meningen att vi ska vara helt enkelt.

Ok vi ses kanske snart ;)
Puss o hej

söndag 29 januari 2012

He is my finance =)






Tänk att jag har hittat min prins och bästa av allt jag är förlovad med honom. Vi beställde ringarna för ett par månader sen, special beställda så vi fick dom precis som vi ville ha dom. Men vi fick inte hämta ut dom förrens en månad innan hemfärd eftersom att vi då kan få skatten tillbaka på dom, 10% eller nåt sånt. Först skulle Johan surprisa mig med när det hela skulle hända men med den knappa tiden som det kunde hända på så kändes det bara töntigt. Så vi bestämde att förlova oss på Australia day! 26 / 1 2012. Hela den veckan var det ÖS regn och torsdagen, aussie day, så riktigt mörk ut. Men med datumet i ringarna så var det bara att hålla sig till planen. Vaknade och gick ner på stranden och till vår stora lycka var det uppehåll från regn och solen tittade fram några sekunder när vi satt där också. Vilken energi det blir på en gång, jag älskar sol. (Regnet kom tillbaka sen igen......)
Johan hade ordnat med mys frukost och hoppade ner på knä med ringen, som jag inte sett sen den blev klar med diamanten.. Fast allt var planerat blev det ett riktigt mys moment och pirr i magen. Jag sa "ja" och Johan satte på ringen sen massa kram och puss! När vi kom hem hade Johan ställt blommor till mig på bordet, söta!
Vi är så lyckliga och även om jag har ångest att lämna detta land så ser vi fram emot framtiden och allt som den kommer med. Först ska det bli underbart att träffa er alla hemma!

Puss o Kram

måndag 23 januari 2012

Frustrerad!!!!






Oj så dålig jag är på att skriva.. Men nu när regnet förstör min dags planering kan jag skriva några rader. Super segt internet, segare än vanligt i aus, alla sitter väl med datorna nu i denna ute dusch!
Som sagt här nu är det regn sesong och det syns ju :P Jag är arbetslös eftersom jag numera inte kan kalla mig student. Johan jobbar och står i men bara tre veckor till sen HEMFÄRD vi kina!

Vi har haft den bästa jul coh nyår man kunnat önska sig, vår roadtrip var helt amazing minst sagt =) Började med att missa flyget pga seg roomie som körde oss, spenderade då julafton i brisbane och bodde på värsta lyx hotel =) Saknade såklart familjen men jag och Johan hade det super mys.

Sen bar det av på roadtrip med början i alice spring mitten mitten av australien. Vi har sett så mycket olika ställen, kusten skiljer sig sjukt mycket från öknen i mitten och klimatet. Allt har varit skoj att se och vår favorit bit var nog great ocean road - hysteriskt fint. Googla påt så ser ni! Vi har tagit hysteriskt mycket bilder, underbart att kolla på. Johan har även sett till att ta på typ alla passerande lastbilar, vägar, natur och jag ni kan tänka er hur kul dom är att kolla på :P hehe. 750 mil blev vår "lilla" roadtrip.

Sen hann man ju inte vila upp sig när man kom hem för då var det dax att hämta mamma o pappa = lycka! Dom var här en vecka och vi hann umgås och mysa massor och dom fick se vilken tokig men go kille Johan är =) Hann med att visa dom lite av vårt fina område trots regn men ett par solglimtar fick dom.

Nu återstår bara ett par veckor och vi har börjat sälja möbler och rensar för fullt. Knasigt men blir spännande att flytta igen. Fast vill ta med mig sol o strand.
Puss o hej

Ps. Kolla in bilden i mitten ;) Man kan tro att jag har fått en s----... hehe! Och tycker bilden där vi gör puss min e skoj, va meningen att pussa på stengrejjen i mitten men Johan missade rätt rejält. Smått o gott!

söndag 11 december 2011

Lite juligt!






Även om det känns noll som december och jul om två veckor så lite små jul feelings har vi försökt oss på. Vi har bakat i massor, lussebullar, pepparkakor, rocky road, radiokaka, kola och gjort egen glögg. Vi har fixat en gran, fejk för 15 dollar.. Julkalendrar med äcklig choklad. Johan har fixat ihop en adventsljusstake på jobbet, tur för i detta land finns inga adventsljusstakar. Men här har vi adventsmys varje söndag =) Får ha ljusen tända ett tag i vartfall, tro mig behöver dom inte för temperatur höjare. Vi hittade några barr liknanade kvistar som fick vara i ljusstaken en dag men sen fick dom åka ut, fick en vandrande pinne och några små kryp på köpet dessutom så stank kvistarna så dom fick inte bo kvar.

Dom har pyntat stora granen vid stranden här i Alex så lite jul försöker australienarna minsann sig på. På plazan är det julpynt här och var och massa folk, alla barn fick ju skollov för typ en vecka sen. Jag tycker det är kul när man kollar på allt julpynt i butikerna, favoriten är Myers (massaaa julpynt) men det är ju snö och vinterlandskap på allt liksom. Australien måste känna sig så fel för här är det ingen snö så långt ögat når. Deras tomte kommer på surfbräda efter delfiner ;)

Regnperioden har infunnit sig och tydligen ska även denna sommarn bli en blöt sommar :/ suck! Men så fort solen är framme steker man bort i värmen och stränderna blir fullsmockade.

Love

måndag 5 december 2011

En annorlunda jul!





I år blir det ingen stor familje jul firing för vår del utan oss två endast =) Så vi passar på att resa och ha en annorlunda jul i ett redan annorlunda jul land ;)
Vi har bokat flyg till Alice springs på julafton! Så vi måste gå upp skit tidigt( ja älskar ju det) innan soluppgång för att ta oss ner till brisbane airport och man får äta massa pepparkakor och lussebullar på vägen ner :D Flyget tar cirka tre timmar till mitten mitten av australien. Det kommer vara cirka 40ish grader och vi ska ta massa fina kort på bland annat det fina röda berget som australien är väl känt för. Vi hoppas dessutom, speciellt Johan på att få hänga med aborginerna, men dom gillar inte oss vita så får se hur det blir med det.. Jag vill se dom vita kängurusarna men inte krocka med en som tydligen händer rätt ofta där ute på öken vägarna.
Vi kommer där i Alice spring att hämta upp en van, som vi ska köra och sova i. Första målet är Adelaide, bara 150mil dit...
Våra största förväntningar på fina vyer kommer näst då vi kör mellan Adelaide och Melbourne som tydligen ska vara hur vackert som helst på great ocean road!!!
Väl i Melbourne kommer nyår att firas, hur och var har vi inte en blekaste om men nåt hittar vi alltid på =) Hade varit kul att vara i sydney och se alla galna fyrverkerier från bron men men vi hinner inte dit så blir en annan gång. Ska bli väldigt spännande att se Melbourne som man hört så mycket om man aldrig sett eller upplevt.
Efter nyår rullar vi vidare upp mot Sydney. Där kommer vi möta upp vår gamle vän Adam som kommer inflygandes från svea och ska åka med på resten av resan upp till Brisbane.

Vi har ganske knappt om tid på oss för dom galet långa sträckorna vi ska köra och endast mig med körtkort :P Men men vi ville verkligen åka så får bara ligga i och göra det bästa av dom dagarna vi har och vi kommer ha det helt fantastiskt. Jag får ju åka med världens bästa kille ;)

Happy hot xmas!

Love

söndag 4 december 2011

Wihoo jag är klar med skolan!


Klar med skola för nu i vartfall men tror nog jag kommer att läsa mer sen, är inne på helt rätt spår i alla fall, valt rätt tycker det är sjukt intressant! SÅ GLAD :D Mitt nya namn pt-jane ;) haha! Nu är det till att leta jobb och jag hoppas hoppas att ja får nåt inom gym så jag får hålla på med det ja vill!

Första dagen helt ledig och inte ens nåt jobb - rastlösheten tränger sig på!!!

Love

Ps.Fjollig bild jag vet :P